Minőségi utánpótásnevelő műhely kialakítása a cél

Az idei jeges szezonban négy korosztályban – szupermini (U8), mini (U10), előkészítő (U12) és kölyök (U14) – szerepelnek majd utánpótláscsapataink, rajtuk kívül az OB III-ban versenyző felnőtt együttesünk képviseli majd a Nyugati Eszkimók színeit.

Céljaink között szerepel utánpótlás játékosaink számát évente minimum 10 fővel növelni. Szeretnénk, ha a KDSE Szombathelyt egy minőségi nevelő műhelyként emlegetnék. Olyan egyesületként, amelyben a tehetségek utat törhetnek, szabadon áramolhatnak felfelé, ugyanakkor aki szeretné, itt, Szombathelyen is megtalálhatja számításait.

A hazai pályánk a 2018/19-es évadban is a Kőszegi Jégpálya lesz, a gyerekek korosztályonként heti háromszor edzhetnek jégen, és átlagban havi két tornán bizonyíthatják felkészültségüket. A tréningekre, tornákra a társasági adófelajánlásokból vásárolt négy kisbusszal szállítjuk a gyerekeket.

A minőségi munkához nélkülözhetetlen a kellő számú és megfelelő kompetenciájú szakember. Mindkét tekintetben előre léptünk a múlt évhez képest. Egyesületi vezetőnk,  Karvalits Gábor már rég óta rendelkezik B-licensszel, Zelenák Márió, Kovács Dóri és Varga Tamás pedig most nyert felvételt az egyéves képzésre. Forgács Tamáshoz valalmint Temesi Milánhoz csatlakozva a napokban megszerezte az LTP (Learn to play) edzői képesítést Zsenák Norbert, Kovács Dávid és Németh Endre is.

A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy a trénereknek legyen idejük mindenkivel egyénileg is foglalkozni. Arra törekszünk, hogy korosztályonként átlagban egy edzőre maximum 5-7 gyerek jusson.

Tehetséggondozó programunkban együttműködünk a gencsapáti óvodával, az oladi iskolában pedig az 1/C úgynevezett koris osztály, amelynek órarendjébe tantervi szinten beépült a korcsolya oktatás, amit egyesületünk szakemberei biztosítanak.

Bízunk benne, hogy a legfiatalabbak közül is egyre többen kapnak majd kedvet a korcsolyázáshoz, és később akár a jégkoronghoz is.

Ezért is dolgozunk.

Hajrá Eszkimók!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.